Cara Menghilangkan Jerawat Paling Mujarab


cara menghilangkan jerawatPunca anda diserang oleh jerawat adalah sama ada ia disebabkan oleh hormon atau tekanan. Bertentangan dengan kepercayaan popular, jerawat tidak bermakna kulit anda adalah kotor atau tidak bersih – sebenarnya, pembersihan yang keterlaluan boleh merengsakan kulit anda. Walau bagaimanapun, hormon adalah di luar kawalan. Terdapat cara yang mudah anda boleh buat untuk menghilangkan jerawat anda. Anda mempunyai peluang yang cerah untuk sihat dan bebas jerawat serta kulit kembali berseri dalam masa yang singkat. Cara-caranya seperti di bawah, yang last sekali adalah yg paling mujarab.

1

Bersenam secara teratur. Bersenam antara beberapa perkara untuk membantu mengurangkan jerawat anda. Ia mengeluarkan endorfin yang membantu mengurangkan tekanan oleh itu mengurangkan kulit berminyak, juga membuat anda berpeluh dan membersihkan daripada sel-sel kulit mati. Cuba bersenam pada setiap hari untuk sekurang-kurangnya tiga puluh minit untuk membantu mengurangkan jerawat anda bukan sahaja pada muka anda, tetapi juga pada dada, bahu, dan belakang.

2

Jangan sentuh muka anda. Ini adalah sangat sukar, kerana orang cenderung untuk menyentuh muka mereka secara tetap. Berhati-hati menggaru muka anda. Jangan sekali-kali memicit pada bintik hitam menjengkelkan, kerana ini hanya merebakkan lebih banyak bakteria pada kulit anda dan akan membuat jerawat anda lebih teruk.

3

Mandi kerap. Walaupun anda mungkin mahu menjimatkan bil air, mandi lebih kerap membantu untuk mengekalkan pengeluaran minyak yang rendah, membunuh bakteria dan bersihkan sel-sel kulit mati. Cuci badan anda dengan pembersih dan penggunaan ringan syampu yang menghadkan pengeluaran minyak di rambut anda. Pastikan anda sentiasa mandi selepas bersenam untuk membuang sel-sel kulit mati dari badan yang telah dikeluarkan melalui perpeluhan.

4

Makan secara sihat. Makanan yang diproses dan mengandungi banyak minyak akan meningkatkan jumlah jerawat pada badan anda. Mendapat jumlah yang betul nutrien daripada bijirin penuh, buah-buahan, sayur-sayuran dan protein membantu kulit anda untuk tumbuh semula dengan lebih cepat dan menghadkan pengeluaran minyak yang tidak perlu. Apabila boleh, elakkan makanan yang diproses atau mengandungi banyak gula (seperti makanan ringan).

6

Dapatkan sekurang-kurangnya lapan jam tidur. Tidur membunuh dua ekor burung dengan satu batu, kerana ia membantu untuk merehatkan badan anda serta menyahtoksik. Jika anda tidak mendapat tidur yang cukup, kemungkinan kulit anda tidak mempunyai masa atau keupayaan untuk memperbaharui sel-sel kulit. Mengawal kitaran tidur anda dengan tidur pada masa yang konsisten setiap malam dan tidur untuk sekurang-kurangnya lapan jam sehari.

6

Minum banyak air. Walaupun kita semua pernah mendengar minum lapan gelas air sehari, tidak ada jumlah yang ditetapkan berapa banyak air yang anda boleh minum. Air membantu untuk mendetoksifikasi badan anda dan membersihkan kulit anda, jadi pastikan anda minum air (air beralkali terbaik) sepanjang hari.

7

Rehatkan badan dan minda anda. Tahap tekanan yang tinggi membawa kepada pengeluaran sebum meningkat, begitu juga dengan minda anda dan kulit anda nikmat dengan memberi diri anda masa untuk berehat. Cuba mandi, solat, membaca al-quran, berzikir, membaca buku, bertafakur, atau berlatih yoga atau betsenam, kulit anda akan memberi tindak balas yang positif untuk menghilangkan jerawat.

8

Basuh kain anda. Apa-apa kain yang sering didedahkan kepada kulit anda secara tetap – pakaian, tuala, sarung bantal dan cadar – wajib dicuci sekurang-kurangnya seminggu sekali untuk mengeluarkan minyak dan bakteria yang melekat dari masa ke masa. Gunakan pembersih yang lembut untuk kulit sensitif antara cara menghilangkan jerawat anda.

9

Menggunakan alat solek bebas minyak. Jika anda memakai mekap, anda boleh menyebabkan jerawat menjadi lebih teruk kerana ia terperangkap di bawah lapisan mekap. Cari alat solek yang bebas minyak untuk membantu mencegah jerawat bertambah serius semasa anda cuba untuk menyembunyikannya. Jika boleh, elakkan memakai mekap setiap masa kerana ia boleh menyumbat liang roma. Sentiasa bersihkan muka anda.

10

Memakai pelindung matahari setiap hari. Sinaran ultraungu adalah punca nombor satu penuaan pra-matang. Ia boleh membawa kepada kanser kulit sekiranya dalam dos yang tinggi.

11

Elakkan ubat gigi, lemon, dan baking soda. Petua untuk cara menghilangkan jerawat menggunakan bahan-bahan di atas jika digunakan tanpa berhati- hati, boleh menyebabkan kerengsaan atau kesan terbakar pada muka anda. Ubat gigi, lemon, baking soda, dan garam yang disebut-sebut sebagai cara konvensyenal untuk merawat jerawat dan meningkatkan penampilan atau memutihkan kulit tetapi ia sebenarnya akan merosakkan kulit bukanya menghilangkan jerawat. Elakkan menggunakan bahan-bahan mengarut di atas.

*********************************************************

Bosan dengan masalah jerawat anda? Dah macam2 cara dan produk dah guna tapi jerawat tak hilang2 jugak…jangan berputus asa..setiap penyakit ada ubatnya dan setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Sekarang masalah jerawat anda akan selesai, kulit anda akan jadi licin, cerah dan berseri-seri insyaAllah. Gunalah krim Firmax 3 dengan yakin dan konsisten.

CARA MENGHILANGKAN JERAWAT YANG PALING AMPUH IALAH DENGAN MENGGUNAKAN KRIM FIRMAX3.

firmax 3

BAGAIMANA KRIM FIRMAX 3 NI MENGHAPUSKAN JERAWAT?

KRIM FIRMAX 3 NI BERTINDAK DENGAN MENYELESAIKAN PUNCA MASALAH JERAWAT IAITU KETIDAKSTABILAN HORMON DAN STRESS SEPERTI ARTIKEL DI ATAS. DENGAN MENGETAHUI PUNCA DAN MENGATASINYA SUDAH TENTU MASALAH  JERAWAT ANDA AKAN SELESAI DENGAN SENDIRINYA.

KENAPA KRIM FIRMAX 3?

Krim Firmax3 di formulakan dari 13 ramuan semulajadi terbaik dari serata dunia seperti di bawah:

cara menghilangkan jerawat

MENGAPA FIRMAX3 BERBEZA DARIPADA PRODUK LAIN?

FIRMAX3 diproses menggunakan teknologi NANO yang merupakan teknologi yang termoden dan tercanggih buat masa kini.

Telah diiktiraf sebagai satu teknologi yang PALING SELAMAT tanpa kesan sampingan pada pengguna kerana ianya TIDAK MENGGANGGU sama sekali sistem organ dalaman atau memaksa sistem penghadaman kita.

Menggunakan herba & tumbuhan yang selamat .

Melalui gosokan atau sapuan itu maka semua atom2 atau molekul2 yang halus akan terus ke sistem darah dan tersebar keseluruh anggota badan dan diserap dengan cepat dan sekata TANPA PEMBAZIRAN.

Terbukti amat berkesan dalam merealisasikan impian setiap insan untuk kelihatan MUDA, CANTIK & SIHAT dalam masa yang SINGKAT!

RAWAT MASALAH ANDA SEKARANG JUGA DENGAN KRIM AJAIB FIRMAX 3!!!

 

firmax 3